El govern demana "tranquil·litat" davant del coronavirus perquè Espanya "està preparada"

El Consell de Ministres constitueix una comissió interministerial que presidirà Carmen Calvo sobre el virus.

La vicepresidenta Carmen Calvo i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La vicepresidenta Carmen Calvo i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Ballesteros (Efe)

El govern espanyol ha llançat un missatge de "tranquil·litat" a la ciutadania perquè "Espanya està preparada" per a la possible expansió i propagació del Covid-19. Així ho ha indicat la ministra portaveu, María Jesús Montero, després que aquest matí el Consell de Ministres haja acordat la constitució d'una comissió interministerial sobre la malaltia que presidirà la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i en què participaran 14 ministeris.

Montero ha destacat que el risc d'infecció ara mateix per a la població europea "es considera moderat" per part de l'Organització Mundial de la Salut. "Volem insistir que Espanya està preparada, disposa d’un sistema que monitora els casos que poden ser sospitosos i s'està fent seguiment de tots ells", ha indicat.

En el mateix sentit s'ha pronunciat Carmen Calvo. La vicepresidenta primera ha destacat que Espanya compta amb un gran sistema sanitari i s'ha enfrontat en altres ocasions a crisis d'aquesta naturalesa que ha resolt de la millor manera.

Reunió del ministre de Sanitat amb els responsables autonòmics

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, és reuneix aquesta vesprada amb tots els consellers de les comunitats autònomes per a reforçar les mesures de sensibilització i detecció precoç del coronavirus, en la línia del que marquen els protocols la UE de l'OMS.

A més, vol llançar aquest "missatge de confiança" en el Sistema Nacional de Salut perquè, tot i l'alarmisme que s'ha llançat sobre aquest virus que pot ser molt contagiós, és menys letal que altres com ara la grip. De fet, la taxa de mortalitat està entre el 2% i 4%, és a dir, que el 96% de les persones infectades es curen.

També et pot interessar

stats