El govern decideix el futur del transvassament Tajo-Segura

La Comissió d'Explotació del Transvasament Tajo-Segura decideix si dóna el vistiplau al desembassament de 20 hm³ d'aigua.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Efe

La Comissió Central d'Explotació del Transvasament Tajo-Segura es reuneix per a avaluar la situació real dels embassaments de la capçalera del Tajo, Entrepeñas i Buendía, i per a decidir si autoritza o no el transvasament de 20 hectòmetres cúbics d'aigua que reclamen els regants de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Els embassaments d'Entrepeñas i Buendía, a la capçalera del Tajo, van guanyar la setmana passada 35 hectòmetres cúbics, i ara estan al 18,87% de la seua capacitat. Les reserves arriben als 467 hectòmetres cúbics. Superen, així, el límit tècnic de 400 hectòmetres cúbics que marca el mínim per a autoritzar un desembassament d'aigua. 

Per a Joaquín Melgarejo, president de la Mesa de l'Aigua d'Alacant, que agrupa regants, experts universitaris i els partits polítics amb representació a la Diputació d'Alacant, el transvasament Tajo-Segura és una solució imprescindible tant per al consum humà com per al camp. Sobretot perquè continua sent més barata que altres alternatives. L'últim transvasament del Tajo al Segura es va aprovar el maig de l'any passat. Va ser de 7,5 hectòmetres cúbics.

Aigua per a salvar els camps

Des de l'Associació de Joves Agricultors d'Alacant, Eladio Aniorte reclama amb urgència el transvasament perquè la situació al camp, segons explica, és crítica. Mentre la Unió d'Agricultors posa l'èmfasi en la necessitat de buscar solucions a llarg termini.

Per la seua banda, la Plataforma en Defensa del Tajo ha demanat que es col·loquen 40 crespons negres al pont de Talavera de la Reina perquè consideren que el transvasament serà letal per al riu.  El Govern de Castella-la Manxa ha advertit que recorrerà contra l'aprovació del transvasament si hi ha "la més mínima sospita" d'il·legalitat.

 

També et pot interessar

stats