El Govern d'Espanya vol que el PP i Ciutadans demanen perdó per les acusacions de plagi de la tesi de Sánchez

La Universitat Autònoma de Barcelona assegura que Rivera no està cursant cap doctorat, contràriament al que figura en el web de Ciutadans.

El Govern d\'Espanya vol que el PP i Ciutadans demanen perdó per les acusacions de plagi de la tesi de Sánchez
El Govern d'Espanya vol que el PP i Ciutadans demanen perdó per les acusacions de plagi de la tesi de Sánchez

Setmana llarga de màsters, tesis  i biografies oficials. Si el màster a la ja exministra de Sanitat, Carmen Montón, li va costar el càrrec, la tempesta política es va traslladar de sorpresa a la sessió de control del Congrés dels Diputats en forma de tesi doctoral: la del president del Govern d'Espanya. I, hui, ha descarregat en el Consell de Ministres. La portaveu de l'executiu, Isabel Celaá, ha sigut especialment dura amb l'oposició durant la seua compareixença. "És un assumpte indesitjable", ha assegurat, contundent, Celaá, referint-se a la pregunta que va fer el líder de Ciutadans en l'hemicicle en la sessió de control de dimecres passat, assegurant que la tesi doctoral de Sánchez tenia dubtes raonables. 

"La forma de la pregunta va ser contrària al reglament", denuncia Celaá, la qual ha criticat la postura de la presidenta de la cambra baixa, Ana Pastor, per deixar que Rivera fera la pregunta.

"El president està fort i ferm i, a més, amb la constància, consistència i profunda convicció que tot este cas és per a fer soroll i abatre el govern", afegia la portaveu del govern de l'Estat. Ha afegit que espera que l'oposició demane perdó.

De fet, hui mateix s'ha penjat en format digital en la plataforma Teseo la tesi doctoral de Pedro Sánchez perquè puga ser analitzada al detall. El treball, elaborat per a la Universitat Camilo José Cela de Madrid, porta el títol "Innovaciones de la diplomacia económica española. Análisis del sector público (2000-2012)". Aquest matí, La Moncloa ha anunciat que el document, de 342 folis, ha superat tots el controls de plagi als quals ha sigut sotmés. En concret, el programa de detecció Turnitin ha trobat un 13% de similituds, mentre que l'eina digital Plag Scan xifra la similitud en un 0,96%. Segons fonts de La Moncloa, "aquests percentatges estan dins de la normalitat per a aquest tipus de tesis".

L'efecte bumerang de Rivera

La polèmica, lluny d'oblidar-se, ha viscut un nou capítol de dubtes i sospites. Aquest migdia, totes les mirades han anat a parar al mateix Albert Rivera. La Universitat Autònoma de Barcelona ha anunciat que el líder de Ciutadans no està inscrit com a doctorand en dret constitucional d'aquella universitat, contràriament al que figura en la pàgina oficial del partit liderat per Rivera. De fet, no va acabar mai el doctorat i, actualment, ni tan sols hi està matriculat. Unes hores després, fonts del partit han assegurat que és una errada de nomenclatura i que, en breu, es corregirà.

Són temps de revisar currículums i de repassar trajectòries professionals. La lupa sembla que és, ara, una nova arma política.

També et pot interessar

stats