El Govern d’Espanya tramita per la via d'urgència el reial decret sobre les hipoteques

Entrarà en vigor dissabte, després de la seua publicació al BOE.

Emilio Naranjo (Efe)
Emilio Naranjo (Efe)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous el reial decret llei de reforma de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats perquè els bancs siguen els que finalment paguen aquest impost en les hipoteques. El govern espanyol ha declarat d'urgència el tràmit per tal que la tramitació parlamentària al Senat arribe amb 20 dies naturals.

L'aprovació del reial decret sobre les hipoteques l'ha anunciat aquest dimecres el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, després de la decisió adoptada pel Tribunal Suprem que eximia els bancs de pagar aquest impost .

Sánchez ha explicat que no es tracta d'eliminar l'impost, sinó que la intenció és atribuir els actes jurídics documentats al sector bancari per mitjà d'un canvi que entrarà en vigor a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), aquest dissabte.

Aquesta norma, que afectarà l'article 29 de la llei de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, seguirà una via independent respecte de la nova llei hipotecària, redactada de conformitat amb la directiva europea durant el mandat del PP i que tramitarà l'executiu socialista després de quasi dos anys de retard.

També et pot interessar

stats