El Govern d'Espanya repartirà 40 milions d’euros per a acollir menors estrangers no acompanyats

La ministra ha recordat que, a 30 de setembre, hi havia a Espanya 11.174 menors migrants sols.

María Luisa Carcedo, al Congrés dels Diputats
María Luisa Carcedo, al Congrés dels Diputats / Zipi (Efe)

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha assegurat que el govern central distribuirà "l'última setmana d'octubre o la primera de novembre" els 40 milions d'euros per a millorar l'atenció i l'acollida solidària entre les comunitats autònomes dels més d'11.174 menors estrangers no acompanyats que hi ha a Espanya.

La ministra ha recordat que, a 30 de setembre, hi havia a Espanya 11.174 menors migrants sols. "Tant el govern espanyol com les comunitats autònomes ens estem esforçant per a donar resposta a les necessitats d'aquests menors", ha manifestat Carcedo.

Així mateix, ha incidit que els ministeris de Justícia, de l'Interior i de Treball, Migracions i Seguretat Social, conjuntament amb les administracions autonòmiques, estan revisant el protocol d'intervenció amb els menors estrangers no acompanyats en vigor.

En aquest sentit, ha afirmat que es revisarà el procediment d'identificació d'aquests menors migrants no acompanyats, així com el del seu ingrés en els centres de menors.

També et pot interessar

stats