El Govern d'Espanya estudia nous mecanismes de lluita contra la violència masclista

Entre altres, estudiarà la possibilitat d'establir una oficina de denúncies annexa al Centre Dona 24 hores.

El delegat ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. Europa Press
El delegat ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. Europa Press

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, s'ha compromés a estudiar la possibilitat de crear una oficina de denúncies de violència de gènere annexa al Centre Dona 24 hores de València.

El delegat ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que li ha explicat els detalls del projecte, que també té el suport del Sindicat Unificat de Policia (SUP), organització amb una àmplia experiència en el tracte de dones víctimes de violència masclista.

La vicepresidenta ha celebrat l'"especial sensibilitat" del Govern d'Espanya davant d'aquestes situacions, però també ha alertat que hi ha més dones assassinades per violència de gènere des del 2003 que en tota la història del terrorisme d'ETA.

Precisament el Consell ha ampliat les ajudes d'indemnització en matèria de violència de gènere. Fins ara es limitava en el cas que el resultat de l'acte de violència fora la mort. Ara també tindran dret a la indemnització les dones que patisquen incapacitat o invalidesa. A més, podran demanar indemnització les familiars de primer grau ascendent i fins i tot les persones que hagen eixit en defensa de la víctima.

Fulgencio ha definit la iniciativa com una idea interessant i amb molt de suport a afegir a la resta de projectes en què treballen, com el presentat al Ministeri de l'Interior.

La secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella, i el ministre Fernando Grande-Marlaska s'han reunit amb representants del poder judicial i diferents cossos de seguretat per a analitzar un nou mecanisme d'avaluació de riscos en els casos de violència de gènere.

A partir d'ara, mitjançant un nou tipus de formulari, caldrà deduir amb exactitud la probabilitat d'homicidi, i no només la possibilitat de reincidència, com fins ara. També gràcies a aquest nou encreuament d'informació s'establirà el nivell de vulnerabilitat dels menors. El sistema graduarà els riscos, i generarà una alarma que arribarà a les instàncies judicials.

També et pot interessar

stats