El Govern d'Espanya no descarta que les eleccions generals se celebren el 26 de maig

Podrien coincidir amb els comicis autonòmics, municipals i europeus en un 'superdiumenge electoral'.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant el desdejuni informatiu

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, no ha descartat la possibilitat de traslladar al pròxim 26 de maig les eleccions generals. La jornada es convertiria així en un superdiumenge electoral en què coincidirien quatre comicis, inclosos els municipals, els autonòmics i els europeus.

"No hi ha res descartable, pel mateix motiu que no hi ha res segur", ha explicat Ábalos en un esmorzar informatiu d’Europa Press. Unes declaracions que mantenen actives totes les especulacions sobre la cita electoral. 

Des de Rabat, on es troba de visita oficial, el president del govern, Pedro Sánchez, ha recordat que la convocatòria de les eleccions generals és un competència seua i ha mantingut la incertesa sobre la data definitiva. No obstant això, ha manifestat que veu "de sentit comú" que es tinguen en compte totes les opcions per a convocar les eleccions generals.

Ábalos, per la seua banda, ha argumentat que ara com ara, en què “la política és tan líquida", ningú no pot assegurar què passarà. Ha comentat que si set mesos abans haguera dit que estaria en el govern d'Espanya, no l’hauria cregut ningú, perquè aleshores als socialistes els "condemnaven a la irrellevància".

El també secretari d'Organització del PSOE només ha considerat segur que el president del Govern, Pedro Sánchez, convocarà les eleccions generals "quan crega que ho ha de fer i mai a remolc de la pressió de ningú".

Uns pressupostos condicionats per "l'oportunitat política"

El ministre de Foment també ha assegurat que l’executiu central manté l’objectiu de presentar els pressupostos del 2019. 

"Volem un pressupost propi i ho intentarem fins al final", ha afirmat, després de recordar que en comparació amb el govern del PP, encara els quedarien cinc mesos de marge. 

A pesar de criticar que el govern del PP va tardar tot el que va voler en funció dels seus interessos electorals, ha reconegut que el nou executiu socialista podria fer el mateix perquè la qüestió pressupostària "està subjecta a l'oportunitat política".

També et pot interessar

stats