El Govern d'Espanya i les comunitats autònomes es reuneixen per a abordar la crisi migratòria

La situació d'emergència que s’ha viscut durant tot el cap de semana a la costa andalusa centrarà la conversa d'aquesta vesprada.

El Govern d\'Espanya i les comunitats autònomes es reuneixen per a abordar la crisi migratòria
El Govern d'Espanya i les comunitats autònomes es reuneixen per a abordar la crisi migratòria

La situació d'emergència que s’ha viscut durant tot el cap de semana a la costa andalusa a causa de l'arribada de centenars de migrants procedents del nord d'Àfrica, serà hui el tema central de la Conferència Sectorial de Política Migratòria, a la qual assistiran representants del govern central i de les comunitats autònomes.

El centre de recepció de migrants procedents de l'estret de Gibraltar Crinavis, que dissabte va començar a rebre les primeres persones migrants, ahir ja semblava un camp de refugiats degut a la gran quantitat de persones que han arribat durant tot el cap de semana a les costes andaluses.  

Aquest camp és una de les decisions d'urgència que han anat prenent per a intentar controlar el gran augment de migrants que arriben a les costes espanyoles arran del tancament de fronteres per part del nou govern italià. 

Divendres, el comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramopoulos, va qualificar la situació a Espanya de "manejable", una opinió que s'allunya molt del parer del govern andalús, que demanarà en la conferència sobre migració de hui "distribuir l'esforç d'atenció de migrants per tot el territori".

El govern de Pedro Sánchez, que ja ha anunciat la creació d'un comandament únic a l'Estret, buscarà la implicació de la resta de països de la Unió Europea.

La Generalitat, per la seua part, es mostrarà disposada a assumir l'arribada de migrants des d'Andalusia, encara que sempre que s'acompanye de recursos per a fer-ho en condicions.

També et pot interessar

stats