El Govern d’Espanya aprova el subsidi per a parats majors de 52 anys

S’han acordat bonificacions a la contractació d’aturats de llarga durada de les quals es beneficiaran els empresaris que oferisquen ocupacions indefinides.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i la ministra de Treball, Magdalena Valerio, durant una roda de premsa celebrada després de la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i la ministra de Treball, Magdalena Valerio, durant una roda de premsa celebrada després de la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres / Zipi (EFE)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret llei de mesures urgents que recupera el subsidi de desocupació per a majors de 52 anys. Actualment estava limitat als majors de 55 anys.

El subsidi per a majors de 52 anys té vora 114.000 beneficiaris potencials que se sumarien als 260.000 que el cobren actualment, i un cost de 388 milions només per a enguany, segons el projecte pressupostari.

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha recordat que el subsidi per a majors de 52 anys estava contemplat en els pressupostos, encara que no havia entrat en vigor pel rebuig als comptes públics.

A més, el Consell de Ministres ha acordat bonificacions a la contractació d’aturats de llarga durada de les quals es beneficiaran els empresaris que oferisquen ocupacions indefinides.

El text de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball inclou, a més, el registre horari de la jornada laboral.

També et pot interessar

stats