El Govern d’Espanya aprova el decret llei que regularà les llicències VTC

Les VTC retrauen al govern espanyol que no els haja consultat sobre l’esborrany de la norma.

El Govern d’Espanya aprova el decret llei que regularà les llicències VTC
El Govern d’Espanya aprova el decret llei que regularà les llicències VTC

El Govern d'Espanya ha aprovat en el Consell de Ministres que les comunitats autònomes i els ajuntaments tinguen la competència sobre la gestió i la regulació dels vehicles de lloguer amb conductor, les empreses com a Uber i Cabify, als seus territoris. 

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, s'havia compromés a l'agost a aprovar el decret abans d’acabar aquest mes. Una vegada que el govern central aprove el decret en el Consell de Ministres, la norma s’haurà de remetre al Congrés per a la seua posterior convalidació. Amb la nova normativa, Foment tractarà de tancar d'una vegada per sempre el conflicte que enfronta el sector del taxi amb el de les VTC. 

Aquesta mesura és benvinguda per part dels taxistes, però rebutjada pel col·lectiu de les VTC, perquè consideren que pot suposar un primer pas que comporte restriccions per a ells mitjançant l'exigència d'unes segones llicències.

De fet, aquest dijous l'associació d'autònoms dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) es va concentrar a Madrid i va retraure al govern central que no els haja consultat sobre l’esborrany del decret que pretén aprovar.

La norma modificarà la Llei d'ordenació de transports terrestres per a possibilitar que les comunitats autònomes que ho sol·liciten puguen regular les llicències de VTC i establisquen mesures que garantisquen que es compleix la ràtio d'un VTC per cada 30 taxis. 

També et pot interessar

stats