El govern convoca un Consell de Ministres extraordinari per a prendre mesures sobre la sequera

La Moncloa ha confirmat que aquest dijous se celebrarà la reunió en què es tractaran les conseqüències de la falta d'aigua

2023 és el cinqué any amb menys aigua emmagatzemada en els embassaments des que hi ha registres
El 2023 és el cinqué any amb menys aigua emmagatzemada als embassaments des que hi ha registres / À Punt

El govern ha convocat per a demà dijous una reunió extraordinària del Consell de Ministres en què es tractaran les conseqüències de la sequera i les mesures per a contrarestar-la.

Així ho ha comunicat aquest dimecres la Moncloa, que ha precisat que estarà centrat a "abordar un conjunt de mesures amb el qual continuar afrontant les conseqüències de la sequera a Espanya".

La falta de pluja continua minvant la reserva dels embassaments, que aquesta setmana han perdut 406 hectòmetres cúbics, la qual cosa representa el 0,7 %, segons ha informat aquesta setmana el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, que assenyala que en aquests moments els embassaments guarden 27.417 hectòmetres cúbics, per la qual cosa estan al 48,9 % de la seua capacitat total.

Així, en aquest moment, el 2023 és el cinqué any amb menys aigua emmagatzemada en els embassaments des que hi ha registres. En la setmana 19 del 1994 els embassaments estaven pràcticament com en aquest moment, al 48,39 % de capacitat; un any abans, el 1993, al 44,58 %; i fins i tot, el 1992 se situaven en el 46,48 % de la capacitat total. Van ser aquells quatre anys, del 1992 al 1995, els anys amb menys aigua reservada des que hi ha registres.

També et pot interessar

stats