El govern de coalició entre PSOE i Unides Podem compleix un mes

El nou executiu ha pres mesures com l'actualització de les pensions i la pujada del salari mínim.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es donen la mà després de la signatura de l'acord, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es donen la mà després de la signatura de l'acord, en una imatge d'arxiu / Efe

Fa un mes que Pedro Sánchez va ser investit president del primer govern espanyol de coalició entre el PSOE i Unides Podem, en el qual les dues parts destaquen la sintonia i el reconeixement mutu.

Moncloa s'està esforçant aquests dies per a fer arribar a la ciutadania el missatge que el govern està funcionant "a ple rendiment". En aquestes setmanes el nou executiu ha pres mesures com l'actualització de les pensions i l'augment salarial dels empleats públics, i també la pujada del salari mínim interprofessional i les primeres actuacions per a pal·liar els danys de l'últim temporal.

En el govern asseguren que Pedro Sánchez i els seus ministres estan molt contents des que es va formar l'executiu de coalició. Una sensació compartida en la formació morada, ja que no s'ha produït cap incident protagonitzat pels ministres d'Unides Podem que mostre desacords entre els dos partits de la coalició.

Les polèmiques han arribat, sobretot, de la mà d’alguns ministres socialistes, i en Unides Podem han tancat files amb José Luis Ábalos pel que fa a la polèmica sobre la trobada amb la vicepresidenta veneçolana, i també respecte a les rectificacions sobre la constitució de la taula de diàleg amb Catalunya.

Trobada per a enfortir la relació a Toledo

En aquest context, els ministres acudiran aquest dissabte a la primera cita informal a la finca Quintos de Mora, a Toledo, organitzada, segons indiquen fonts de l'executiu, per a "posar greix" en la relació política i personal entre els membres del govern de coalició, molts dels quals s'estrenen com a ministres. "No es tracta només de buscar un acostament entre els ministres del PSOE i els d’Unides Podem perquè hi ha també socialistes que no es coneixien entre ells", recorden.

També et pot interessar

stats