El govern central troba el suport necessari a la senda del dèficit

Han avançat el seu vot a favor Compromís, Podem, Nova Canàries i els independentistes catalans, que avisen Sánchez que pot ser "l'últim gest".

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la seua intervenció en el ple del Congrés
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la seua intervenció en el ple del Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El Congrés votarà aquesta vesprada els nous objectius de dèficit aprovats pel Consell de Ministres fa dues setmanes. Segona oportunitat per a una senda que ja va ser rebutjada aquest estiu, però que ara tirarà avant gràcies al suport dels independentistes catalans, Compromís, Podem i Nova Canàries, les formacions del bloc que van donar suport a Pedro Sánchez en la moció de censura.

Tot i això encara queda el tràmit al Senat, on la senda d'estabilitat serà rebutjada gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular.

L'acord d'estabilitat pressupostària preveu un dèficit de l'1,8% per a 2019, cinc dècimes més que la meta actual, la qual cosa suposa un marge de 6.000 milions d'euros.

En concret, han avançat el seu suport a la senda PSOE, Units Podem, PNB, ERC, PDeCAT, Compromís i Nova Canàries, enfront del vot en contra del PP, Ciutadans, Coalició Canària, Fòrum Astúries, UPN i EH Bildu.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha defés que la senda és "més flexible i realista" que la vigent, d'acord amb les previsions dels organismes i es tracta d'"un requisit previ per a oferir major seguretat jurídica en la tramitació dels pressupostos".

Pel costat de les forces nacionalistes, el diputat d'ERC Joan Margall ha volgut mostrar un missatge de "bona voluntat" per a no trencar els "poquíssims ponts que queden i el molt fi fil de diàleg" amb el govern, en el que "potser" és l'"últim gest" per part de la seua formació.

També et pot interessar

stats