El govern central segueix amb l’exhumació de Franco tot i l’oposició de l’Església

L'abadia benedictina assegura que no facilitarà l'accés de l'executiu al Valle de los Caídos fins que no s'esgote la via judicial.

El govern central segueix amb l’exhumació de Franco tot i l’oposició de l’Església
El govern central segueix amb l’exhumació de Franco tot i l’oposició de l’Església

El govern espanyol ha assegurat que continuarà el procés d'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco a pesar de la “posició obstrucionista” del prior de la comunitat benedictina del Valle de los Caídos, Santiago Cantera.

Fonts de l'abadia benedictina han confirmat que no facilitaran l'accés del govern central al Valle de los Caídos per a l'exhumació de les restes fins que no s'esgote la via judicial.

Segons publica El País, l'Església no ha autoritzat el govern espanyol a iniciar el procés d'exhumació perquè, segons el prior, fa falta el consens de la família Franco i la resolució de diversos plets.

Segons fonts governamentals, l'executiu ja esperava aquesta notícia per “l’actitud” del prior, “els antecedents ideològics del qual són coneguts públicament”.

El govern espanyol recorda que el religiós, abans d'ingressar en l'Orde dels Benedictins, va ser candidat a les eleccions generals de 1993 i als comicis europeus de 1994 pel partit Falange Espanyola Independent.

A més, asseguren que “el prior s'ha negat en diferents ocasions a seguir les indicacions donades per les autoritats eclesiàstiques espanyoles”.

El govern central ha insistit que “manté la seua decisió de seguir avant amb el procés d'exhumació, respectant cadascuna de les garanties a les quals té dret la família Franco per llei”. 

També et pot interessar

stats