El govern central refusa l’ultimàtum de Torra i aposta per l'autogovern

L’executiu manté la determinació de continuar per la via del diàleg a Catalunya.

Isabel Celaá, durant la roda de premsa oferida al Palau de la Moncloa
Isabel Celaá, durant la roda de premsa oferida al Palau de la Moncloa / Mariscal (Efe)

La portaveu del Govern d’Espanya i ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha respost al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que l'executiu "no accepta ultimàtums" i rebutja el referèndum d'autodeterminació que ha reclamat al Parlament de Catalunya.

Així mateix, la ministra ha assegurat que el govern espanyol "manté la determinació de continuar per la via del diàleg" a Catalunya, i ha demanat al president català "distensió i calma".

Celaá ha precisat que Torra "no ha d'esperar a novembre", i li ha avançat que la resposta del govern central a la seua petició és "autogovern i convivència", enfront de la independència.

Casado aposta per posar en marxa el 155 

El líder del PP, Pablo Casado, ha instat al govern central a "acceptar l'oferiment" dels populars de posar en marxa novament l'article 155, per a no tolerar "xantatges de colpistes" ni "oferir-los diàleg".

"Si no accepta el nostre oferiment, que convoque eleccions generals immediatament", ha reiterat el líder popular.

Celaá ha assegurat que el govern central no aplicarà l'article 155 a Catalunya "mentre no hi haja raons evidents per a aplicar-lo”. "Entre el salt al buit i el 155 perpetu està la convivència que demana el govern d'Espanya", ha explicat.

També et pot interessar

stats