El govern central prorroga els ERTO per a assalariats i autònoms fins al 31 de maig

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, demana tranquil·litat als treballadors en vista de la duresa de la crisi.

El govern central prorroga els ERTO per a assalariats i autònoms fins al 31 de maig
El govern central prorroga els ERTO per a assalariats i autònoms fins al 31 de maig

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dimarts de vesprada l'acord amb la patronal i els sindicats per a prorrogar els ERTO fins al 31 de maig. Un acord que estava clar des que aquest matí la patronal CEOE havia aprovat el seu acord a aquesta pròrroga a pesar que inicialment volien ampliar la fórmula com a mínim fins al juny. Díaz ha valorat la seguretat que aquesta decisió aporta a l'economia i ha demanat calma als treballadors. "Estem desplegant un escut social sense precedents. D'aquesta crisi no podem eixir en pitjors condicions", ha valorat la ministra.

"El model d'ERTO manté les característiques dels anteriors, però assegura els nivells de protecció social que tenen els nostres treballadors", ha avançat. Així, per exemple, la base reguladora continua en el 70% i no en el 50%, es manté la prohibició d'acomiadar i les empreses que s'acullen a aquest mecanisme no podran distribuir dividends ni operar en paradisos fiscals. També es manté la formació durant el temps que dura l'ERTO, ha detallat la ministra.

Per la seua banda, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat que les tres modalitat d'ERTO ֪–tres i mitja ha puntualitzat– continuaran operatives durant els pròxims mesos. I ha anunciat un acord amb els autònoms per a ampliar també el sistema de protecció d'aquest col·lectiu fins al 31 de maig.

També et pot interessar

stats