El govern central preveu aprovar divendres un nou decret d'habitatge

La llei no regularà el preu dels lloguers, encara que sí que estableix uns índexos de preus de referència.

La llei no regularà el preu dels lloguers, encara que sí que estableix uns índexos de preus de referència
La llei no regularà el preu dels lloguers, encara que sí que estableix uns índexos de preus de referència / Arxiu

El govern central preveu portar aquest divendres al Consell de Ministres un nou reial decret llei d'habitatge, per al qual ja té pràcticament tancat un acord amb Podem, que inclourà un índex de preus per a grans ciutats, i millores en els desnonaments. 

Segons han confirmat fonts pròximes a Podem, l'acord amb el PSOE està "quasi tancat". Des de l'executiu, assenyalen que encara es continua treballant amb el PNB i el PDeCAT per a assegurar la convalidació del text, encara que consideren que no hi haurà problema. L'anterior reial decret en matèria d'habitatge, el van tombar en el Congrés pel rebuig del PP, Ciutadans, ER i Podem.

L'esborrany del nou reial decret llei d'habitatge en què treballa el govern, no inclou cap mesura referida a la regulació del preu dels lloguers, encara que sí que estableix uns índexos de preus de referència, tant estatals com autonòmics. Una altra de les novetats del nou text és que contempla la variació dels preus dels lloguers, i que es farà conforme a l'IPC de forma obligatòria per a tots els contractes.

El nou decret  fixarà el dia i l'hora dels desnonaments

A més, algunes de les novetats que recull el text se centren en els desnonaments. De fet, es proposa modificar la Llei d'Enjudiciament Civil perquè s'especifiquen la data i l'hora exactes del desnonament.

També es proposa ampliar un mes, fins als tres mesos, l'ajornament del desnonament en el cas de les persones jurídiques, encara que es manté en un mes per a les persones físiques. A més, els jutjats hauran de comunicar als serveis socials els procediments de desnonament per a comprovar les situacions de vulnerabilitat.

També et pot interessar

stats