El govern central negocia amb Líbia el desembarcament del pesquer de Santa Pola

El patró del pesquer ha explicat a 'Les notícies del matí' que la situació podria complicar-se amb l’arribada d’un temporal.

El govern central negocia amb Líbia el desembarcament del pesquer de Santa Pola
El govern central negocia amb Líbia el desembarcament del pesquer de Santa Pola

El delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que l’executiu central ‘‘manté negociacions’’ amb Líbia per a trobar un port segur per al pesquer de Santa Pola que dijous passat va rescatar dotze persones en alta mar. Fulgencio ha explicat que ‘‘en aquest moment la preocupació és donar una solució prompte, i crec que en les pròximes hores podrem tindre bones notíes, n’estic segur’’. 

Fulgencio ha indicat que el govern central està treballant ‘‘a través dels distints ministeris’’ en la qüestió des que es va produir el rescat.

Per la seua banda, el president del Consell, Ximo Puig, ha expressat la seua preocupació per la ‘‘situació que viuen els migrants’’, però sobretot, ha volgut destacar que li preocupa que ‘‘Europa continua sense trobar una resposta adequada’’ a aquest problema. 

Quatre dies després del rescat continua la incertesa a bord del vaixell Nuestra Madre Loreto. El pesquer de Santa Pola està a cinc dies de navegació d’Espanya i té queviures per a aguantar una setmana més. Estan preocupats perquè tot i que la mar està tranquil·la aquests dies, s’acosta un temporal que podria complicar molt la convivència en l’embarcació, ja que els migrants rescatats ‘‘ho passen molt malament amb mala mar i ja comencen a estar nerviosos perquè no saben què passarà amb les seues vides’’ ha explicat Pasqual Durà, patró de l’embarcació a Les notícies del matí

El govern central negocia amb Líbia el desembarcament, però aquest matí Durà ha remarcat en l’entrevista a À Punt que Líbia no és una opció per a ells ja que temen que es produïsca una rebel·lió a bord, perquè les persones rescatades no volen tornar a xafar la terra d’on han fugit.

També et pot interessar

stats