El govern central exigeix responsabilitats als exdirigents d’Interior per la denominada policia patriòtica

L’Audiència Nacional investiga si s’hauria utilitzat el comissari Villarejo per a sostraure informació i fer xantatge a Pablo Iglesias.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, a les portes de l'Audiència Nacional
El líder de Podem, Pablo Iglesias, a les portes de l'Audiència Nacional / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

L’Audiència Nacional investiga si la denominada policia patriòtica, creada pel ministre Fernández Díaz durant el govern de Mariano Rajoy, hauria utilitzat el comissari Villarejo per a sostraure informació sobre Pablo Iglesias per a fer xantatge al líder de Podem. La formació morada denuncia que encara funcionen les clavegueres de l’Estat, mentre que l’actual ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha dit sentir vergonya per l’ús partidista de la policia i el ministeri.

Per això, el govern central demana responsabilitats als anteriors responsables del Ministeri de l’Interior per, presumptament, utilitzar les institucions per a atacar a polítics. En un escorcoll a l’excomissari Villarejo van trobar informació furtada d’un mòbil d’una assessora de Pablo Iglesias.

Aquest material és el que hauria gastat la denominada policia patriòtica quan Fernández Díaz era ministre de l’Interior per a fer xantatge a Iglesias, presumptament. El dirigent de Podem negociava, en eixe moment, un pacte de govern amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

El secretari general del partit morat ha criticat l’existència d’una xarxa criminal que involucraria policies, mitjans i empresaris i critiqua que "les clavegueres de l’Estat continuen funcionant".

Per la seua part, Antonio José García, l’advocat de Villarejo, que aquest dijous acudia a l’Audiència per a donar la seua versió sobre l’11-M, ha demanat "que no s’utilitze políticament l’assumpte" i ha defés el dret d’Iglesias a defendre’s.

També et pot interessar

stats