El govern central deixa en l'aire les cotitzacions de les pràctiques dels becaris

Celaá, ha assegurat que la cotització de les pràctiques formatives no s'aplicarà si perjudica el sistema educatiu.

Comissió d'Educació del Congrés
Comissió d'Educació del Congrés / Javier Lizón

El govern espanyol deixa en l'aire que els becaris cotitzen per les pràctiques que han de fer. Tot i que és una mesura que arreplega el reial decret aprovat pel Ministeri de Treball al desembre, la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha assegurat que la cotització de les pràctiques formatives no s'aplicarà si perjudica el sistema educatiu.

Celaá ha garantit que "el govern (espanyol) no permetrà que aquesta o qualsevol altra mesura puga anar en detriment del sistema educatiu, de la prestació del servei, de la seua qualitat i de la màxima amplitud de possibilitats. 

La cap d'Educació ha reconegut que, segons li transmeten les administracions educatives, si els empresaris hagueren de pagar "podria haver-hi reticències" per a realitzar els mòduls professionals de l'FP, sobretot en determinats cicles en els quals normalment ja és difícil trobar centres on fer les pràctiques. I també ha explicat que si l'obligació de cotitzar recaiguera en les administracions educatives, també hi hauria problemes en els pressupostos. 

Tot i això, també ha defés que la proposta de Treball suposa "una extensió d'un dret per a reforçar la protecció social dels estudiants, millorar les seues condicions en les pràctiques formatives davant riscos comuns com malalties professionals o accidents de treball". 

La ministra s'ha referit únicament a l'oferta de pràctiques acadèmiques no universitàries, és a dir, les que afecten la Formació Professional de grau mitjà o superior. Pel que fa a les pràctiques universitàries el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats es reunirà demà amb Treball, els rectors de la CRUE i els universitaris per a tractar el tema.

També et pot interessar

stats