El govern central declara l'emergència climàtica a Espanya

L’executiu es compromet a adoptar 30 línies d'acció, cinc de les quals en els primers cent dies, per a lluitar contra el canvi climàtic.

Les ministres Teresa Ribero, María Jesús Montero i Carolina Darias, aquest dimarts
Les ministres Teresa Ribero, María Jesús Montero i Carolina Darias, aquest dimarts / Juan Carlos Hidalgo (Efe

El Consell de Ministres ha aprovat un acord pel qual s'aprova la Declaració d'Emergència Climàtica i Ambiental d'Espanya. El govern espanyol es compromet a adoptar 30 línies d'acció prioritàries, cinc de les quals en els primers cent dies, per a lluitar contra el canvi climàtic.

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha afirmat que l'aprovació segueix la línia del que va aprovar la Unió Europea en aquest sentit. D'aquesta manera, Montero ha assegurat que el govern espanyol situa el canvi climàtic i la transició justa com a eix transversal de les seues polítiques.

Així, ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta declaració és aconseguir un projecte de futur comú, més just i equitatiu, que aprofite les oportunitats de la transició ecològica mitjançant polítiques públiques transversals, que situen el ciutadà en el centre.

Aprovada la pujada salarial del 2% per als empleats públics

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat per decret llei la pujada del 2% del salari dels empleats públics per a 2020, que s'aplicarà amb efectes des de l'1 de gener. 

"Complim el nostre compromís amb els empleats públics, una prioritat perquè són la base del nostre estat del benestar", ha dit Montero.

La pujada del 2% estava pactada en l'acord a tres anys que van signar al març de 2018 el govern del PP i els sindicats majoritaris del sector públic (CCOO, UGT i CSIF).

També et pot interessar

stats