El govern central autoritza que Madrid només es confine els ponts del 2 i 9 de novembre

Carmen Calvo subratlla que no es canviarà el decret de l’estat d’alarma, com demanava Ayuso, per a contemplar confinaments de cap de setmana.

Un turista passa per davant del Museu del Prado aquest dijous
Un turista passa per davant del Museu del Prado aquest dijous / Fernando Villar (Efe)

La Comunitat de Madrid només estarà perimetralment tancada el pròxim cap de setmana, coincidint amb el pont de Tots Sants, i el cap de setmana següent, quan a la regió hi ha un altre pont amb motiu de la festivitat de l’Almudena. D’aquesta manera, l’autonomia només limitarà la mobilitat aquests dies i alçarà les restriccions entre setmana. La iniciativa té el vistiplau del govern espanyol.

S’autoritza així un tancament sols durant determinats dies, a pesar que el decret d’estat d’alarma que dona cobertura estipula el confinament perimetral per setmanes (quan es considera que fa efecte).

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha subratllat que l’executiu de Sánchez no canviarà el decret, com ha reclamat la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. La vicepresidenta creu que Díaz Ayuso ha fet la petició de forma “calculada” per a crear molta més confusió.

També et pot interessar

stats