Govern central i autonomies es reuneixen per a millorar l'atenció dels menors estrangers no acompanyats

La Comunitat Valenciana assegura que li corresponen dos milions d'euros del pla proposat pel govern pels 268 menors que hi arribaren en 2018.

En el vaixell viatgen 629 immigrants, dels quals 130 són xiquets
En el vaixell viatgen 629 immigrants, dels quals 130 són xiquets / Tony Gentile (Reuters)

El govern central ha convocat una reunió telemàtica amb totes les comunitats autònomes per a parlar sobre el repartiment dels més d'11.000 menors estrangers no acompanyats que hi ha a Espanya i de les ajudes per a millorar la seua atenció. 

Les comunitats autònomes acudeixen a la reunió amb l'objectiu d'clarir els dubtes respecte a la quantitat de diners que els toca dels 40 milions d'euros extra que el govern central va aprovar per a fomentar la solidaritat entre comunitats autònomes en el repartiment de menors estrangers no acompanyats. La Comunitat Valenciana assegura que li corresponen dos milions d'euros pels 268 menors que hi van arribar en 2018. La ministra de Sanitat, Benestar Social i Consum, María Luisa Carcedo, ja va avançar que el repartiment es realitzaria entre l'última setmana d'octubre i la primera de novembre. 

La reunió té lloc després que el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social anunciara que no atorgarà subvencions a la Comunitat de Madrid per a l'acollida de menors estrangers no acompanyats perquè. segons les seus dades, entre desembre de 2017 i setembre de 2018 no n'ha arribat cap a la regió. Des de la Fundación Raíces contradiuen el ministeri i afirmen que, des de principis de 2017 fins hui, van posar a disposició de les autoritats competents de Madrid 30 menors en situació de desemparament.  

La fundació adverteix que el fet "que al govern no li conste l'arribada de cap xiquet a Madrid i que, d'altra banda, segons la conselleria de Polítiques Socials de Madrid, el nombre de xiquets i xiquetes que tenen acollits en el sistema de protecció siga el doble del que afirma el govern central, posa en evidència que el Registre de Menors no Acomanyats no està funcionant correctament". 

De fet, avisen que de vegades els xiquets es comptabilitzen fins a quatre o cinc vegades, depenent del nombre de comunitats per les quls passen, cosa que explicaria l'elevat augment d'arribada de menors migrants no acompanyats. 

També et pot interessar

stats