El govern central aprova la mateixa senda d'estabilitat que ja va rebutjar el Congrés

L'executiu de Sánchez presentarà al gener els pressupostos de 2019, que es formularan amb l'objectiu de dèficit que estiga en vigor.

La ministra portaveu, Isabel Celaá, després del Consell de Ministres
La ministra portaveu, Isabel Celaá, després del Consell de Ministres / Zipi (Efe)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres remetre a les Corts Generals la senda d'estabilitat, amb els mateixos objectius de dèficit i de deute que ja va presentar al juliol i que el Congrés va rebutjar. Són de l'1,8% del producte interior brut (PIB) per a 2019, de l'1,1% per a 2020 i del 0,4% per a 2021.

La ministra portaveu, Isabel Celaá, ha explicat que el govern central “assumeix el tràmit” per segona vegada, perquè té el “compromís ferm” de presentar al gener els pressupostos de l'any que ve, que es formularan amb l'objectiu de dèficit que estiga en vigor en aquell moment.

Un objectiu que serà quasi amb tota seguretat el vigent actualment per a l'Estat aprovat per l'anterior executiu, de l'1,3% del PIB, ja que, encara que la nova senda de dèficit superara el tràmit en el Congrés, no aconseguiria esquivar la majoria absoluta del PP en el Senat. “Si no s'aconsegueix aprovar aquesta senda de dèficit que hui hem aprovat, el govern òbviament aprovarà el seu projecte de PGE amb la senda vigent en la cambra”, ha reconegut la ministra.

Celaá ha defés que la nova senda presentada és “realista”, i ha recordat que aporta un marge de 6.000 milions d'euros més en despesa, amb dues desenes per a les comunitats autònomes, dues més per a la Seguretat Social i una desena per a l'administració general de l'Estat.

També et pot interessar

stats