El govern central aprova la reforma constitucional per a limitar els aforaments a l'exercici del càrrec

L'executiu es dona el termini d'un any per a realitzar totes les reformes que comportarà posar en marxa aquest projecte

El Consell de Ministres ha aprovat la reforma constitucional per a limitar els aforaments
El Consell de Ministres ha aprovat la reforma constitucional per a limitar els aforaments

El Consell de Ministres ha aprovat la reforma constitucional per a limitar els aforaments de diputats, senadors i membres del govern a l'exercici del càrrec. Per a això es modificaran els articles 73 i 102 de la carta magna. La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha precisat que el govern central es dona el termini d'un any per a realitzar totes les reformes que comportarà engegar-ho.

Calvo ha explicat, a més, que el president del govern, Pedro Sánchez, farà una ronda amb tots els grups parlamentaris amb la finalitat d'aconseguir els suports en el Parlament per a tirar endavant aquesta reforma.

Amb aquesta mesura, segons Calvo, l'executiu trasllada als ciutadans la seguretat que els càrrecs públics “estan sotmesos amb igualtat davant les lleis”. Considera que d'aquesta forma es fa “més rigorós” la submissió a la llei perquè “tots els aforaments dels càrrecs públics quedaran reduïts a l'exercici estricte de la seua funció”.

Rivera considera que és una “estafa”  que “pretén blindar els corruptes”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha considerat que la tramitació pel Consell de Ministres per a eliminar l'aforament en cas de delictes comesos fora de l'exercici del seu càrrec “és una estafa a la il·lusió dels espanyols, que creien que per fi s'anaven a suprimir els aforaments”. A més, afirma que la proposta del PSOE és un “engany” que pretén “blindar els corruptes i que seguisquen sent aforats”.

També et pot interessar

stats