El govern central aprova la primera mesura del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

Les filles i els fills de les dones víctimes de violència de gènere no necessitaran l'autorització del pare per a rebre atenció psicològica.

Conferència Sectorial d'Igualtat, celebrada dimarts 31 de juliol a Madrid, presidida per Carmen Calvo.
Conferència Sectorial d'Igualtat, celebrada dimarts 31 de juliol a Madrid, presidida per Carmen Calvo. / Fernando Alvarado (Efe)

El Consell de Ministres aprova aquest divendres la primera mesura legislativa adscrita al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Es tracta d'una modificació del Codi Civil perquè les filles i els fills menors d'edat de les dones víctimes de violència masclista no necessiten comptar amb l'autorització del pare maltractador per a rebre atenció psicològica.

La mesura, com ja va avançar la vicepresidenta i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, es du a terme a través d'un reial decret per la via d'urgència, que també inclou el retorn de les competències en matèria de violència de gènere i altres polítiques socials als ajuntaments, amb la derogació d'una part de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local aprovada pel PP. 

Carmen Calvo va assegurar que la intenció de l'executiu central és que totes les modificacions legals relacionades amb la lluita contra la violència de gènere s'aproven abans que acabe 2018. De fet, dimarts es va reunir la Comissió Tècnica Sectorial d'Igualtat a Madrid, en la qual es va acordar que, per a l'activació del pla a la Comunitat Valenciana, arribaran 11,1 milions d'euros. 

També et pot interessar

stats