El govern central aclareix que el cost total del viatge de Sánchez a Castelló "és secret"

El Partit Popular demana a l'executiu socialista que explique al Congrés per què "blinda" els viatges del president.

Pedro Sánchez al backstage durant la seua visita al Festival Internacional de Benicàssim
Pedro Sánchez al backstage durant la seua visita al Festival Internacional de Benicàssim / Efe

El govern espanyol ha aclarit aquest dimecres que el cost del viatge del president, Pedro Sánchez, en l'avió oficial Falcon a Castelló el passat juliol "és secret i matèria classificada". Segons ha matisat, els 283 euros que han fet públics no són el total del viatge, sinó només les despeses de protocol.

Aquesta informació, l'ha donada la secretària de Presidència del govern espanyol en una resposta en el portal de transparència a l’assessor del PP de l'Ajuntament de València, Luis Salom.

El govern central subratlla que "el viatge oficial va tindre com a objecte la visita a Castelló a l'alcaldessa i al president de la Generalitat". A Castelló, Pedro Sánchez es va reunir amb Amparo Marco i Ximo Puig, i després va assistir als concerts del Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

El Partit Popular ha acusat el president del govern espanyol de prepotència per la resposta i ha demanat al subdirector general de Transparència i Bon Govern, Javier Amorós, que comparega al Congrés per a explicar per què l'executiu socialista "blinda" els viatges del president, Pedro Sánchez, emparant-se en la Llei de secrets oficials.

Salom ha qualificat de "broma de mal gust" el fet de valorar en 282,92 euros el viatge privat en el Falcon a Castelló, per la qual cosa ha avançat que tornarà a reclamar l'actuació del Consell de Transparència i presentarà una queixa al Defensor del Poble.

També et pot interessar

stats