El govern central aborda la creixent arribada de migrants en una comissió interministerial

La Comissió Delegada per a Assumptes Migratoris va ser creada al juliol per la "rellevància" d'aquesta matèria.

Salvament Marítim ha rescatat aquest diumenge a 123 immigrants de dotze pasteres que navegaven en lEstret de Gibraltar
Salvament Marítim ha rescatat aquest diumenge a 123 immigrants de dotze pasteres que navegaven en lEstret de Gibraltar / A. Carrasco Ragel (Efe)

La Moncloa reuneix hui cinc ministeris per a abordar la creixent arribada d'immigrants a les costes espanyoles en les últimes setmanes, així com per a reforçar l'atenció als ciutadans espanyols en l'exterior i gestionar la situació dels sol·licitants d'asil i dels refugiats.

La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, presideix aquest dijous la Comissió Delegada per a Assumptes Migratoris, integrada pels ministeris de Presidència; Treball, Migracions i Seguretat Social; Interior; Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació; i Foment i Igualtat.

L'òrgan col·legiat va ser creat el 3 de juliol per l'executiu, que va justificar aquesta decisió per la "rellevància" d'aquesta matèria, segons s'arreplega en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Després de la reunió interministerial, el dilluns que ve se celebrarà la Conferència Sectorial de Migracions, una cita a la qual assisteixen les diferents comunitats autònomes que tenen transferides les competències en matèria migratòria.

Les xifres ja superen les de 2017

Enguany, la xifra de migrants que han arribat a Espanya per la ruta occidental del Mediterrani supera ja la de tot 2017, segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). L'any passat, 22.108 persones van arribar a Espanya per aquesta via. Enguany, només entre l'1 de gener i el 29 de juliol ja ho han fet 22.858.

Des de Salvament Marítim asseguren que en 2018 han coordinat la recerca de 26.602 persones en 1.237 pasteres. Del total, han salvat 22.624 migrants, mentre que el Marroc ha rescatat 3.825 persones, i 153 persones han mort o desaparegut al mar.

A la trobada, que se celebrarà a les 10 h en el complex de la Moncloa, assistirà la ministra Calvo, així com la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el d'Exteriors, Josep Borrell, i el de Foment, José Luis Ábalos.

També et pot interessar

stats