El Govern de Catalunya aprova el decret que obliga a precontractar els VTC

La llei impedirà a plataformes com Uber o Cabify captar clients al carrer.

Conductors de VTC es manifesten davant de la Conselleria de Territori a Barcelona. Andreu Dalmau (Efe)
Conductors de VTC es manifesten davant de la Conselleria de Territori a Barcelona. Andreu Dalmau (Efe)

El Govern de Catalunya aprovarà aquest dimarts el decret que obliga a precontractar el servei d'un vehicle de lloguer amb conductor (VTC) amb una antelació mínima de 15 minuts, i que habilitarà l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ens locals a ampliar aquest període de temps.

A més, l’executiu català estudia deixar en mans d'ajuntaments i ens metropolitans l'ordenació i gestió de les diferents modalitats de serveis urbans de transport amb origen i destinació dins del seu àmbit municipal.

Una altra novetat del decret, que haurà de ser convalidada pel Parlament de Catalunya, és que quan un ciutadà vulga contractar el servei d'Uber i de Cabify, la geolocalització de l'aplicació no podrà estar activa, i que els vehicles VTC que reben clients a través de plataformes com Uber o Cabify no podran captar clients al carrer. 

El sector dels VTC avança que hauran de presentar un ERO

Les empreses que ofereixen un servei de VTC creuen que la nova regulació de la Generalitat de Catalunya les aboca a un acomiadament col·lectiu davant de la seua "inviabilitat econòmica". 

Per això, els conductors catalans de VTC es concentraran aquest dimarts a la plaça Sant Jaume de Barcelona en defensa dels vehicles de lloguer amb conductor i de les seues ocupacions.

També et pot interessar

stats