El govern català difon els 21 punts del "pacte d'Estat" que Torra va demanar a Sánchez

En el document, el president de la Generalitat de Catalunya una mediació internacional i fer efectiu el dret d'autodeterminació.

Quim Torra i Pedro Sánchez, durant la reunió
Quim Torra i Pedro Sánchez, durant la reunió / David Zorrakino (Europa Press)

El govern català ha difós els 21 punts que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió que van mantindre el 20 de desembre al palau de Pedralbes de Barcelona.

El document Proposta del Govern de Catalunya en la cimera amb el Govern d'Espanya: Un pacte d'Estat per a solucionar el conflicte entre Espanya i Catalunya esgrimeix que la situació actual a Catalunya és política i requereix "solucions polítiques".

Entre els punts que Torra demana a Sánchez, destaquen una mediació internacional per a una negociació entre la Generalitat de Catalunya i l’executiu espanyol en igualtat de condicions; "investigar els abusos policials i econòmics exercits contra el poble de Catalunya", i fer efectiu el dret d'autodeterminació.

El document conclou que el govern central ha de passar del "no al tot" a negociar i a dialogar amb la Generalitat de Catalunya sense límits i sense condicions, i exigeix admetre que existeix en l'Estat un problema de qualitat democràtica que cal resoldre.

També et pot interessar

stats