El govern català anuncia una auditoria sense precedents en els Mossos

L’objectiu és avaluar l’actuació del cos policial durant els disturbis en les protestes per la sentència del ‘procés’.

El govern català anuncia una auditoria sense precedents en els Mossos
El govern català anuncia una auditoria sense precedents en els Mossos
29 d'octubre 2019 - 20:41

El Govern de Catalunya ha anunciat que els Mossos d'Esquadra se sotmetran a la major auditoria interna de la història. L’objectiu és avaluar l’actuació del cos policial durant els disturbis en les protestes per la sentència del ‘procés’.

Buch s'ha reunit amb el comissari cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, i altres comandaments policials. "Tinc plena confiança en el seu treball i en la seua alta capacitat d'autocrítica per a continuar millorant", ha dit.

Així, s’ha acordat que l'auditoria se centrarà en analitzar aspectes com la presa de decisions durant el dispositiu, l'actuació dels agents sobre el terreny i els recursos humans i materials de què van disposar durant els disturbis.

L'anàlisi sobre la intervenció policial dels primers dies de protestes ha detectat fins al moment quinze actuacions concretes sospitoses per part d'agents dels Mossos. Aquestes són les que ara estan en fase de supervisió per a comprovar si van ser desproporcionades i s'obri un expedient disciplinari.

Paral·lelament, el govern català ha acordat sol·licitar al Parlament de Catalunya que cree una comissió d'investigació sobre les protestes contra la sentència i les actuacions policials.

A més, l’executiu català també s'ha desmarcat de les afirmacions de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, que va assegurar que els disturbis donen visibilitat al "conflicte català". Així, s'ha refermat en el camí de la "reivindicació pacífica".

ERC i la CUP demanen la dimissió o el cessament de Buch

El cap de llista d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha considerat insuficients les explicacions donades per Buch i ha advertit que "ha arribat el temps de les dimissions".

Per la seua banda, la CUP ha tornat a reclamar el cessament del conseller per "ètica i responsabilitat" per la "violència policial". A més, ha explicat que encara ha de debatre si dona suport a la comissió d'investigació que impulsa el govern català.

També et pot interessar

stats