El govern de Castella-la Manxa recorrerà contra l’últim transvasament del Tajo

Aquesta decisió es va publicar el dissabte 20 d’octubre en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Efe

La consellera de Foment de Castella-la Manxa, Agustina García, ha avançat que el seu govern recorrerà contra l'últim transvasament aprovat i publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat. García ha assenyalat que la postura de l'executiu regional "no s'ha mogut independentment del govern que estiga a Madrid" i ha dit que sol·licitarà a principis de novembre una modificació del memoràndum del transvasament Tajo-Segura per a introduir-hi modificacions. En opinió de la consellera, "no solament cal parlar de dessalinització a la costa", sinó que cal posar el focus també en dessalinització a Toledo i en la reutilització de l'aigua.

En aquest sentit, el govern manxec ha dit que continuarà "apostant per una alternativa real" i que el govern espanyol, com altres governs autonòmics "han d'escoltar els tècnics". García ha assenyalat que hi ha comunitats que es proveeixen amb aigua dessalinitzada, i ha argumentat que "el problema és que per als regants de Múrcia i la Comunitat Valenciana és més barat el transvasament i "no posar en funcionament" les dessalinitzadores.

La consellera ha indicat que els cabals ecològics "no es compleixen" al riu Tajo al seu pas per Talavera de la Reina i Toledo, i que per a això l'executiu autonòmic continuarà demanant que es complisquen per a enaltir el valor mediambiental del Tajo.

D'altra banda, la regidora de Serveis Públics i Sostenibilitat, Eva Jiménez, ha dit que "més enllà" de les tecnologies de dessalinització o reutilització, "que són fonamentals i bàsiques" en un context de canvi climàtic", cal pensar en l'adaptació de les ciutats a les conseqüències que es poden produir per aquest canvi.

També et pot interessar

stats