El govern de Castella-la Manxa recorda que ni València ni Múrcia "són els amos de l'aigua del Tajo"

El vicepresident Martínez Guijarro celebra que els pantans d'Entrepeñas i Buendía hagen arribat als 1.000 hectòmetres cúbics per primera vegada des del 2012

El vicepresident primer de Castella-la Manxa, José Luis Martínez Guijarro
El vicepresident primer de Castella-la Manxa, José Luis Martínez Guijarro / Europa Press

El vicepresident primer del govern de Castella-la Manxa, José Luis Martínez Guijarro, ha recordat que l'aigua que està embassada a la capçalera del Tajo no és propietat de la Comunitat Valenciana ni de Múrcia. A més, ha criticat que, cada vegada que plou, en eixes regions se senten "com sempre, amos de l'aigua que està embassada a la nostra comunitat autònoma".

Martínez Guijarro ha celebrat l'augment del cabal als pantans de la capçalera del Tajo, els d'Entrepeñas i Buendía, que han arribat als 1.000 hectòmetres cúbics per primera vegada des de l'any 2012, però ha advertit que eixa aigua és "per a l'ús de tot el món, no només de Múrcia i de València".

Així ha reaccionat el número dos del govern de Castella-la Manxa després que el president murcià, Fernando López Miras, haja al·ludit a la pluja abundant i l'augment de l'aigua embassada per a exigir que es mantinga el transvasament.

Finalment, Guijarro ha insistit en la necessitat de modificar les regles del transvasament i ha assenyalat que fer-ho amb un poc més d'aigua a la capçalera "dona més tranquil·litat i assossec".

També et pot interessar

stats