El govern aclareix que l'esborrany de la llei trans “només recull els postulats d'Unides Podem”

Especifica que el text només ha passat pel Ministeri d'Igualtat i que encara ha de concloure la tramitació.

Pablo Iglesias i Carmen Calvo en el Congrés dels Diputats
Pablo Iglesias i Carmen Calvo en el Congrés dels Diputats / EuropaPress

El govern ha volgut deixar clar que l'esborrany de la llei trans elaborat pel Ministeri d'Igualtat és la proposta d'aquest departament, però no la de l'executiu. Segons expliquen a Europa Press fonts governamentals, el text només recull de moment els postulats d'Unides Podem i encara ha de concloure la seua tramitació i l’han d’estudiar la resta de ministeris que tenen competències en matèries afectades.

Aquesta futura llei fa ja mesos que és objecte de discrepàncies dins del govern entre Unides Podem i el PSOE, amb la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, al capdavant, des que Montero va donar a conéixer les seues intencions de recollir en la norma la lliure determinació de gènere, que finalment ha inclòs i que diversos col·lectius feministes no comparteixen.

En concret, l'esborrany que s'ha difós elimina la despatologització de la transsexualitat, permetent el canvi de sexe sense necessitat de proves mèdiques o psicològiques, i recull com a únic requisit per al canvi en el Registre Civil la “declaració expressa” de la persona.

La número dos de Podem pretén portar l'avantprojecte de llei al Consell de Ministres en la primera quinzena de febrer, si bé les fonts consultades avisen que el text encara no ha acabat de ser tramitat dins del govern, perquè només ha passat per Igualtat, i “només recull els postulats d'Unides Podem”.

L'equip de la ministra Montero està en l'actualitat negociant aquesta norma amb Calvo, en la seua qualitat de ministra de la Presidència, Memòria Democràtica i Relacions amb les Corts, per la qual cosa és susceptible de patir algun canvi abans que l’aproven tots els membres de l'executiu.

En aquest context, Calvo i Montero van mantindre una reunió la setmana passada per a analitzar la proposta d'Igualtat de la llei trans i també de la llei LGTBI, que la ministra vol impulsar conjuntament al febrer.

També et pot interessar

stats