González Pons (PP): “És bo establir el costum que nacionalistes catalans, bascos o independentistes no decidisquen si governa el PP o el PSOE”

Una rebaixa en l’impost de la renda, un pla de “desocupació immediata de les vivendes” són algunes de les propostes que impulsarà el PP si arriba a la Moncloa 

Esteban González Pons, a la dreta, durant l'entrevista d'aquest dijous en À Punt / À Punt NTC

Assegura que el seu partit, el PP, concorre a les generals amb l’aspiració de governar en solitari i considera que hauria de mantindre’s la circumstància que s’ha seguit sempre en democràcia: que el partit guanyador forme govern. “Això no hauria de canviar”, assenyalava, al temps que matisava que “és bo establir el costum que mai més els nacionalistes catalans, bascos o independentistes siguen els que decideixen si governa el PP o el PSOE”. Eren les paraules del candidat del PP al Congrés per València, Esteban González Pons, durant l’entrevista que ha mantingut aquest dijous en À Punt. “La meua aspiració és que no hagem que negociar amb ningú, que el PP obtinga la majoria suficient o que obtinga l’abstenció dels socialistes”, ha afirmat el cap de llista per València dels populars. 

Si això passa, González Pons ha avançat que una de les primeres mesures que impulsarà el nou govern espanyol serà la de rebaixar l’impost de la renda a tots aquells que guanyen menys de 40.000 euros anuals. “Ho farem en el primer mes de govern del PP”, ha advertit. Aquesta mesura, a més de la rebaixa de l’IVA en la carn, el peix i les conserves i afegida també a la reforma en l’impost de la renda anunciat per Mazón en la sessió d’investidura d’aquest dijous, ajudarà la ciutadania a tindre més diners en la butxaca i poder plantar cara a l’encariment de la cistella de la compra, com ha exposat el cap de llista per València dels populars. 

Paral·lelament, en matèria d’accés a la vivenda, si finalment el PP arriba a la Moncloa, modificarà la legislació de vivenda actual, “que dona prioritat a l’okupa enfront del propietari”, segons ha apuntat, i posarà en marxa “un pla de desocupació en 24 hores, perquè la desocupació siga immediata i sense fer preguntes”. “Hi ha molta gent major, que ha comprat la casa amb els estalvis, que té preocupació perquè li ocupen la casa”, ha assenyalat el també vicesecretari general institucional del PP. Així mateix, una altra de les iniciatives que impulsarà l’executiu popular si guanya les eleccions serà la de “resoldre l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, que ja fa vergonya”, com puntualitzava. “Si Feijóo és president del govern, parlarà amb el líder de l’oposició cada setmana, també per a parlar de finançament autonòmic”, ha afegit. 

Pel que fa a una altra de les infraestructures motiu de controvèrsia política en la Comunitat Valenciana, l’ampliació del port de València, González Pons s’ha limitat a dir que el model d’ampliació d’aquesta infraestructura marítima l’han de decidir l’alcaldessa de València, María José Catalá, i el president de la Generalitat, Carlos Mazón, perquè amb ells es amb que va delegar la confiança en les eleccions del 28 de maig: “Al port s’ha de conjugar protecció i desenvolupament econòmic. Com fer-ho? Ho han de decidir l’alcaldessa de València i el president de la Generalitat, que són als que vaig votar”, ha argumentat el candidat del PP al Congrés per València. 

En clau agrícola, i en concret pel que fa l’aigua per a reg, Esteban González Pons ha manifestat que el govern popular enviarà aigua “on faça falta”. “No se soluciona la falta d’aigua eliminant l’agricultura. Igual que hi ha un mapa de carreteres, hauríem de tindre'n un d’aigua. Connectarem conques i que a cap llaurador que li faça falta, li’n falte. Si és capaç de produir i generar riquesa amb aquesta aigua, tindrà aigua”, avançava el candidat del PP al Congrés per València durant la seua intervenció en À Punt. 

També et pot interessar

stats