González Laya rebutja tancar fronteres per a evitar la propagació de la Covid-19

La ministra d'Afers Estrangers reivindica l'esforç que s'està fent per a identificar els contagis.

Arancha González Laya, en una imatge d'arxiu
Arancha González Laya, en una imatge d'arxiu / Yannis Kolesidis (Efe)

La ministra d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha rebutjat el tancament de fronteres per a evitar la propagació del coronavirus, tenint en compte l'augment de casos que està experimentant Espanya els últims dies. Al seu parer, aquesta seria “la solució fàcil”, però “no seria massa útil” si els problemes es generen amb una expansió dins del mateix país. A més, ha demanat especificitat als països que recomanen no viatjar a Espanya a l'hora de donar la informació, ja que hi ha territoris amb menys incidència del virus.

En una entrevista en Onda Cero, González Laya ha reivindicat l'esforç que s'està fent per a identificar els contagis “abans que es convertisquen en un problema sanitari”. En aquest sentit, ha reivindicat les mesures restrictives acordades pel govern espanyol amb les comunitats autònomes en l'oci nocturn i les reunions familiars, entre altres.

D'altra banda, la ministra ha dit que Espanya “liderarà, amb tots els actors de la cadena de valor del turisme, un pla per a la recuperació del sector”, una vegada que els països hagen controlat la pandèmia a escala global. A més, ha indicat que la caiguda del turisme no és només un problema per a Espanya i que, al seu parer, “cal reinventar el turisme” quan s'haja vençut la Covid-19.

També et pot interessar

stats