González Laya anuncia un principi d'acord respecte de Gibraltar

La ministra d'Afers Estrangers assegura que "s'aplica Schengen sobre Gibraltar i Espanya n'és responsable".

González Laya anuncia un principi d'acord respecte de Gibraltar
González Laya anuncia un principi d'acord respecte de Gibraltar

La ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, ha anunciat aquest dijous un principi d'acord amb el Regne Unit que permet l'aplicació a Gibraltar de polítiques i programes de la Unió Europea, com l'acord de Schengen o un règim duaner en matèria de trànsit de mercaderies i transport.

En roda de premsa a La Moncloa per a informar sobre l'estat de les negociacions amb el Regne Unit sobre Gibraltar, la ministra ha assenyalat que en aquest principi d'acord s'incorporen també mesures de competència lleial en matèria fiscal, mediambiental i social. "Tombem barreres per a construir una zona de prosperitat compartida", ha assenyalat González Laya. Amb el principi d'acord, ha subratllat, "s'aplica Schengen sobre Gibraltar i Espanya n'és responsable".

González Laya ha valorat que "hui és l'inici d'una nova relació" i ha aclarit que l'acord aconseguit servirà de "fonament d'un futur tractat entre la UE i Regne Unit quant a Gibraltar", ja que el Penyal va quedar fora de l'acord sobre la relació futura pactat entre Londres i la UE el 24 de desembre.

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha felicitat els negociadors del Ministeri d'Afers Estrangers pel principi d'acord amb el Regne Unit sobre Gibraltar davant de l'entrada en vigor de Brexit, "que ens permetrà eliminar barreres i avançar cap a una zona de prosperitat". "Iniciem una nova etapa", ha escrit.

També et pot interessar

stats