Gloria Calero: “No hi ha cap dubte que hi haurà un acord per a la reforma del finançament autonòmic”

La delegada del govern central a la Comunitat Valenciana garanteix solucions per al servei de rodalies i el camp, i una de les seues primeres accions serà la visita al CIE.

Gloria Calero en 'Les notícies del matí'
Gloria Calero en 'Les notícies del matí'

Infermera i feminista. Així es defineix la nova delegada del govern central per a la Comunitat Valenciana. Acabada d’aterrar al càrrec, Gloria Calero ha assentat les bases del que serà la seua gestió al capdavant del càrrec: igualtat en tots els àmbits de la seua actuació, seguretat “però sense porra” i garantir els drets individuals i col·lectius, “tot basat en la lleialtat institucional, el diàleg i el respecte”, ha afirmat en una entrevista en Les notícies del matí.

 

Calero s’ha pronunciat sobre un dels temes que més preocupa el Consell, la reforma del finançament autonòmic. Una qüestió en la qual s’ha mostrat optimista: “No hi ha cap dubte que hi haurà acord per a la reforma”, ha assegurat, i ha ressaltat el compromís de Pedro Sánchez de portar-lo a terme aquesta legislatura. “Hem de donar-li temps”, ha afegit.

 

De la mateixa manera, la delegada del govern central a la Comunitat Valenciana ha assegurat que “el Ministeri de Transports té una aposta clara per a solucionar els problemes de rodalies” i que s’està “en el camí”, amb les reformes estructurals necessàries per a acabar amb un problema “que ve de lluny”. També ha tingut paraules per a les reivindicacions del camp. “La gent sap que un govern d’esquerres és més receptiu a les seues reivindicacions”, ha assenyalat.

 

Entre les primeres accions que planeja la nova delegada del govern central estan visitar les instal·lacions del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de València. “Vull veure en quines condicions estan”, ha comentat Calero, que ha afirmat que no té notícies que s’estiguen vulnerant els drets humans al CIE. “Si en detecte, hi actuaré”.

També et pot interessar

stats