Gloria Calero: “Dubte que tancar l’oci nocturn solucione el problema dels rebrots. Apel·le a la responsabilitat individual”

La delegada del govern espanyol assegura que s’està treballant per a “minimitzar” la decisió del Regne Unit d’imposar la quarantena a la ciutadania espanyola.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, aquest dilluns 27 de juliol
La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, aquest dilluns 27 de juliol / À Punt NTC

Els últims fronts generats per la pandèmia és la imposició de quarantena per a les persones que viatgen al Regne Unit i el debat sobre el tancament de l’oci nocturn per a frenar els rebrots. “Dubte que tancar l’oci nocturn solucione el problema dels rebrots, perquè si no van a una discoteca faran botellot al carrer i tindrem el mateix problema. Apel·le a la responsabilitat individual”, ha dit sobre aquesta mesura en Les notícies del matí la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

Calero ha insistit una vegada i una altra en la importància de respectar les mesures d’higiene i distància social fonamentals per a fer front al coronavirus, més enllà de possibles mesures restrictives. “Jo no soc partidària d’acabar amb cap llibertat”, ha incidit, tot i que ha admés que s’han de prendre mesures concretes en cas de detectar contagis en els negocis, sobretot en els freqüentats per la població per davall dels 45 anys, la qual ha registrat un major nombre d’infeccions.

En referència al règim sancionador del Consell per incomplir les mesures de prevenció davant de la Covid-19, que ha entrat en vigor aquest diumenge, la delegada del govern espanyol ha lamentat que siga necessari aplicar-lo per a fer complir les normes. “No hi ha policia suficient per a controlar cada una de les persones. Estem en un punt crític i se’ns demana poc: llavar-nos les mans, solució alcohòlica, mascareta i distància”, ha recordat.

Aquesta situació “complexa i dolorosa” s’ha agreujat aquest cap de setmana amb la norma del govern britànic d’imposar 14 dies d’aïllament obligatori als viatgers provinents d’Espanya. Calero ha assegurat que des del Ministeri d’Afers Estrangers treballen per a “minimitzar” els efectes d’aquesta decisió unilateral, la qual ha considerat “massa ràpida”. Tot Espanya està en una bona situació perquè estiga exempta d’aquesta mesura, ja que tenim menys casos positius que al Regne Unit”, ha dit a banda d’asseverar que els rebrots “estan controlats” i que és necessari “conviure amb la Covid-19 fins que hi haja una vacuna”.

La representant del govern espanyol, d’altra banda, ha passat per damunt de la històrica reivindicació del territori valencià de repensar el sistema de finançament autonòmic. “El president Pedro Sánchez té clar que la Comunitat Valenciana està infravalorada, però ara mateix la prioritat és la pandèmia”, ha dit, a més de recordar que novembre continua marcat en el calendari com una data clau per a oferir una nova proposta de repartiment.

També et pot interessar

stats