Gestos de distensió entre el govern espanyol i el català de cara al 21 de desembre

Pedro Sánchez i Quim Torra apel·len al diàleg i a rebaixar la crispació

Gestos de distensió entre el govern espanyol i el català de cara al 21 de desembre
Gestos de distensió entre el govern espanyol i el català de cara al 21 de desembre

Gestos de distensió entre La Moncloa i la Generalitat de Catalunya de cara al 21 de desembre, jornada en què el Consell de Ministres se celebrarà a Barcelona enmig de convocatòries a la mobilització de l'independentisme i amb la incògnita d'una possible reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra. 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, advertia durant la seua intervenció en l'acte de commemoració del 80 aniversari de l'ONCE d'aquest dissabte, que “cap problema es resol des de la crispació i el conflicte”, sinó “des del diàleg moderat, assenyat i dotat de legalitat”, en referència al govern català.

Sánchez posava l'ONCE com a exemple de “fraternitat i solidaritat”, que considerava “les millors ferramentes per a cohesionar qualsevol societat”. D'aquesta manera, assegurava que l'executiu comparteix amb aquesta organització l'objectiu de la cohesió.

“Cap dels problemes dels ciutadans s'ha resolt des de la crispació ni des del conflicte”, ha advertit el president en referència a la polèmica que està suscitant la celebració divendres que ve, 21 de desembre, del Consell de Ministres a Barcelona i l'anunci de mobilitzacions. 

Torra: "Tots estem condemnats a entendre'ns" 

Per la seua banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha apel·lat aquest dissabte al diàleg per a buscar una eixida a la situació política que viu Catalunya i es mostrava convençut que “tots estem condemnats a entendre'ns” per a avançar.

En l'acte de clausura de Manresa Capital Cultural 2018, Torra remarcava que “tots mereixem que dediquem els nostres esforços a trobar una sortida i una oportunitat per al nostre país. Dialoguem, parlem i trobem la sortida i fem-ho sense por”.

“Tots, tots, estem d'alguna manera condemnats a entendre'ns per a resoldre-ho”, apuntava, fent una referència expressa a “independentistes, federalistes i autonomistes”.

També et pot interessar

stats