La gestió cultural a la Comunitat Valenciana: més enllà de la subvenció

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, defensa en ‘La qüestió’ la tasca del seu gabinet per a reconduir un sector que estava “desemparat”.

La gestió cultural a la Comunitat Valenciana: més enllà de la subvenció
La gestió cultural a la Comunitat Valenciana: més enllà de la subvenció

La de Marzà ha sigut una de les veus convocades per La qüestió per a analitzar la gestió cultural a la Comunitat Valenciana, juntament amb la de la presidenta dels actors i actrius professionals valencians, Iolanda Muñoz, el catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València, Román de la Calle i el músic Miquel Gil.

Marzà ha assegurat que la cultura “era un sector desemparat per l’administració”, per al qual “no hi havia una estratègia, hi havia ocurrències”. Segons el conseller, en el seu departament s’han centrat “a treballar a llarg termini”, amb iniciatives com la de Fes Cultura, de la qual ha assegurat que s’han executat o activat més del 90% dels indicadors.

Precisament un altre dels testimonis que s’han pogut escoltar en el programa ha sigut el de l’expert en economia i cultura, Pau Rausell, que va contribuir al disseny del programa Fes Cultura. Entre els convidats, també ha estat el pintor d’Algemesí conegut com “el pintor de les estrelles”, Jordi Machi, i el que és considerat el millor músic de carrer del món, el valencià Borja Catanesi.

També et pot interessar

stats