Gent de Compromís cessa l’activitat per "falta de democràcia" en Compromís

Reclamen una "profunda reflexió" política sobre el projecte de la coalició i la manera que aquest continue sent útil a la ciutadania.

Gent de Compromís cessa l’activitat per \"falta de democràcia\" en Compromís
Gent de Compromís cessa l’activitat per "falta de democràcia" en Compromís

El col·lectiu Gent de Compromís ha acordat en assemblea extraordinària cessar indefinidament l’activitat a causa de la "greu falta de democràcia interna" en la coalició. Així, ha responsabilitzat les executives del Bloc, Iniciativa i Verds-Equo de la "lamentable situació" que es viu.

Aquest col·lectiu acusa la direcció dels partits que integren Compromís d'haver "impedit sistemàticament" que les persones directament afiliades pogueren gaudir dels mateixos drets que la resta de militants. Així mateix, critiquen que s'ha demostrat reiteradament la seua falta de "voluntat política".

A més, Gent de Compromís acusa els partits de la coalició "d’incapacitat" per a solucionar "un problema tan greu com mantindre discriminada" una part dels militants de l'organització. També de no haver atés les seues "justes demandes d'equiparació de drets" amb la resta d'integrants de Compromís.

Afigen que els tres partits, i la coalició com a tal, han utilitzat "la bona voluntat, el treball i els diners de les persones afiliades directament a Compromís, que han sigut estafades creient que formaven part d'un vertader projecte transformador valencianista, ecologista i d'esquerres".

En la seua opinió, un projecte polític que s'ha definit com a "tecnologia política punta" ha "incomplit, una vegada rere l'altra, els seus propis reglaments". Segons el col·lectiu, amb el pas del temps formen part de "la mateixa vella política que tant s'ha criticat, i encara es critica", des de Compromís.

Per això, reclamen una "profunda reflexió" política sobre el projecte de Compromís i la manera que aquest continue sent útil a la ciutadania amb polítiques "valencianistes, d'esquerres i ecologistes, tenint alhora un funcionament intern veritablement democràtic".

No obstant això, assenyalen que deixen "la porta oberta" a reprendre la seua activitat "en qualsevol moment que les circumstàncies així ho aconsellen".

També et pot interessar

stats