La Generalitat vol endurir la normativa per a dificultar la urbanització del litoral

Puig manté una reunió de treball amb responsables de les conselleries a les quals afecten directament els danys ocasionats per la borrasca Gloria.

Reunió de treball, aquest dimarts
Reunió de treball, aquest dimarts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimarts una reunió de treball a quatre bandes amb els responsables de les conselleries a les quals afecten directament els danys ocasionats per la borrasca Gloria de la passada setmana. La trobada ha durat vora dues hores i no s'han fet declaracions per als mitjans.

Puig ha traslladat al vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i el responsable de Transport, Arcadi España, la necessitat de traçar un pla per a protegir tot el litoral amb vista a futurs fenòmens meteorològics d’aquest tipus. Una de les mesures que hi ha damunt la taula és l’enduriment de la normativa vigent quant al límit urbanitzable en la línia de costa. També s’avalua la revisió i adaptació dels diferents plans per a l’ordenació del litoral i la prevenció d’inundacions.

L’objectiu del Consell és salvaguardar el territori i garantir la seguretat de les persones, en un model que cal reestructurar per a evitar destrosses com les viscudes fa alguns dies, que afectaren més de 350 quilòmetres de costa.

Un grup d’experts per a dissenyar mesures contra crisis climàtiques

D’altra banda, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo ha anunciat que convocarà un grup d’experts per a estudiar mesures contra les crisis derivades de l’emergència climàtica, com ara la DANA de setembre o Gloria. Són situacions en les quals la costa mediterrània és especialment vulnerable i tenen moltes probabilitats de repetir-se en els pròxims anys.

També et pot interessar

stats