La Generalitat valora "molt positivament" el pas a la fase 2 i demana prudència

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat la responsabilitat de la ciutadania durant aquest confinament.

VÍDEO | La Generalitat valora "molt positivament" el pas a la fase 2 i demana prudència

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat el pas de tota la Comunitat Valenciana a la fase 2 de la desescalada dilluns que ve, 1 de juny. En saber la notícia, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat la decisió en les xarxes socials, alhora que ha demanat prudència. "Avancem gràcies a l'esforç col·lectiu. No ens relaxem. Amb prudència", ha dit.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat en una entrevista en À Punt NTC que valoren "molt positivament" el pas perquè "hem fet un esforç molt gran i encara hem de seguir, perquè el virus continua entre nosaltres".

Barceló ha destacat la responsabilitat que ha demostrat la ciutadania durant aquest temps de confinament per a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries, i confia que continue. "Confie que mantinguen la distància de seguretat, porten mascareta i continuen seguint les recomanacions respecte a la higiene", ha remarcat.

A més, ha assenyalat que la setmana passada la corba de l'índex de reproducció del virus estava augmentant i per això no van demanar el pas. Així, ha assegurat que en els últims dies aquesta dada ha millorat, però n'hi ha "moltes més" que cal tindre en compte perquè la desescalada siga segura.

Els partits demanen no abaixar la guàrdia

El PSPV, Compromís, el PP i Cs coincideixen a celebrar l'avanç de tota la Comunitat Valenciana a la fase 2 des de l'1 de juny, però recorden que cal no abaixar la guàrdia i apel·len a la prudència.

"Gràcies a tots els valencians pel vostre esforç. En la nova etapa, continuem actuant amb prudència i responsabilitat", expressen els socialistes en el seu compte de Twitter. Compromís, que també forma part de l'equip de govern valencià, atribueix la decisió al "comportament cívic de l'àmplia majoria de la gent" i torna a cridar a la responsabilitat.

De l'oposició, el PPCV el veu com "un pas important per a tornar a la normalitat i centrar-nos en la recuperació econòmica després de mesos molt difícils". "Els valencians han fet un gran sacrifici, però cal no abaixar la guàrdia", recalca la presidenta, Isabel Bonig. Ciutadans destaca que "la pandèmia no ha acabat encara. Així és que continuem sent responsables i prudents per a continuar pel bon camí", reivindica el síndic, Toni Cantó.

També et pot interessar

stats