La Generalitat situa a les comarques del sud el creixement de l'atur vinculat al sector turístic

Els sindicats majoritaris lamenten l'elevada temporalitat, la mala evolució en les dades de treball de les dones i l'estacionalitat del mercat laboral valencià.

La Generalitat situa a les comarques del sud el creixement de l'atur vinculat al sector turístic
La Generalitat situa a les comarques del sud el creixement de l'atur vinculat al sector turístic

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha considerat aquest dimecres a Les notícies del matí, com a "moderadament positiva" la valoració de les dades de l'atur del mes de novembre. Nomdedéu ha destacat que les comarques dels nord com a València l'atur ha baixat "moltíssim" i ha situat "el problema" a les comarques del sud. "És a Alacant i molt concretament a les Marines on el creixement de parats inscrits supera el 4,5% i el 4,7%", ha dit. Nomdedéu ho ha unit al comportament del sector turístic i serveis.

El secretari autonòmic ha recordat l'evolució del mercat laboral per sectors. Així, l'ocupació ha crescut en indústria, construcció i en les dones, mentre que el pitjor comportament s'ha situat al sector turístic i als serveis. Nomdedéu ha afegit que aquest mateix dimecres l'OCDE ha dit a Espanya que cal recol·locar desempleats del sector turístic i serveis en altres vinculats a la transició ecològica.

Preguntat per la previsió per a 2021 en matèria laboral, el secretari autonòmic s'ha limitat a defendre que es pretén reforçar les polítiques d'ocupació i orientació dels sectors en crisi a noves activitats més sostenibles.

Per la seua banda, la secretària de Formació d'UGT-PV, Pilar Mora, ha posat l'accent en la bretxa de gènere que mostren les dades, la precarietat del treball que es crea i l'estacionalitat del sector productiu valencià. UGT ha demanat mesures, com els ERTO, per a mantindre la salut dels treballadors fins que s'estabilitze l'economia.

I la secretària de Formació i Ocupació de CC OO PV, Ana García, ha dit que novembre és un mes en què habitualment baixa l'atur, fet que fa més significatiu que aquest novembre haja augmentat. També ha destacat la mala evolució de les dades en el cas de les dones treballadores i l'elevada temporalitat.

També et pot interessar

stats