La Generalitat resoldrà "en breu" les discrepàncies amb Hisenda per la despesa farmacèutica per a no retardar el FLA

El conseller Vicent Soler admet diferències tècniques i anuncia una solució imminent per a no perdre liquiditat.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler

El Ministeri d'Hisenda ha instat la Generalitat que aclarisca la despesa farmacèutica si vol continuar rebent els fons del FLA, la línia de crèdit del govern espanyol per a les autonomies.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha admés que existeix una "discrepància tècnica" i ha informat que la solucionarà "en hores o dies".

"Som una comunitat amb uns 7.000 milions d'euros -anuals- de despesa sanitària, de la qual una bona part és farmacèutic. El que succeeix és que hi ha criteris dispersos per a la comptabilitat de la despesa realitzada en centres dispersos, i cal homogeneïtzar-lo i contrastar-lo amb el Ministeri d'Hisenda", ha explicat Soler.

El conseller d'Hisenda ha destacat la necessitat que el FLA continue arribant en estiu, com sol ser habitual, perquè si es retardara "potser serà tard; tenim un problema de caixa claríssim".

La Comunitat Valenciana preveu enguany rebre fons de liquiditat extraordinària per valor de l'1,3% del PIB autonòmic, una xifra lleugerament menor a la d'anys anteriors, perquè la desviació del dèficit, que serveix de referència, també ha sigut menor.

També et pot interessar

stats