La Generalitat redueix en 131,2 milions d'euros el dèficit de finançament

Tanca el 2019 amb un resultat pressupostari de -843 milions enfront dels -974 milions de l'any anterior.

Palau de la Generalitat
Palau de la Generalitat / Generalitat Valenciana

La Generalitat ha tancat 2019 amb un resultat pressupostari ajustat –abans denominat dèficit de finançament de l'exercici– de -843,1 milions. Això suposa una reducció de 131,2 milions respecte a la xifra de -974,3 milions registrada en 2018, segons la liquidació del pressupost de la Generalitat.

La vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha explicat que en el ple del Consell s'ha analitzat la liquidació del pressupost, que enguany aplica per primera vegada el Pla General de Comptabilitat vigent des de 2019 per a totes les administracions públiques.

Per al Consell, aquesta liquidació deixa patent "el problema d'infrafinançament que al llarg dels anys porta a registrar resultats pressupostaris negatius, a pesar de gastar per davall de la mitjana".

L'augment de la despesa, segons ha explicat la Generalitat, s'ha centrat fonamentalment en les partides relacionades amb la despesa social (sanitat, educació, dependència i serveis socials).

Un 93,94% d'execució pressupostària

El pressupost final de la Generalitat de 2019 va ascendir a 24.334 milions d'euros i l'execució va ser de 22.834 milions. D'altra banda, el romanent de tresoreria és de -3.139 milions, a causa principalment de "l'infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana", han indicat des del Consell.

També et pot interessar

stats