La Generalitat recorrerà contra la retallada del transvasament Tajo-Segura si el govern l'aprova

Oltra reitera que el govern valencià seguirà defensant el transvasament "com ho ha estat fent durant els últims anys, políticament i judicialment"

El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu
El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu / Europa Press

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que la Generalitat acudirà als tribunals si el govern espanyol ratifica amb un decret la decisió del Consell Nacional de l'Aigua de retallar els transvasaments mensuals del Tajo-Segura. "La Comunitat Valenciana, sens dubte, recorrerà contra el decret judicialment", ha destacat.

Oltra ha reiterat que el govern valencià seguirà defensant el transvasament "com ho ha estat fent durant els últims anys, políticament i judicialment". A més, ha recordat que en la decisió del Consell Nacional de l'Aigua "no hi ha hagut consens territorial i hi ha hagut veus discrepants", amb vots en contra de comunitats com la de Castella i Lleó, Galícia, les Illes Balears o el País Basc.

La portaveu del Consell ha insistit, així mateix, que el problema del transvasament no està en la Comunitat Valenciana, perquè en el sud de la província d'Alacant "es fa un ús absolutament responsable" de l'aigua, i ha insistit que el problema està en el tram central, "on es carreguen aigües no depurades i contaminades".

També et pot interessar

stats