La Generalitat recorrerà contra l'anul·lació de part del decret sobre la dependència

La vicepresidenta Oltra assegura que el decret 62/2017 no contradiu la jurisprudència estatal, sinó que l'amplia.

VÍDEO | La Generalitat recorrerà contra l'anul·lació de part del decret sobre la dependència

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat durant la roda de premsa del Consell que la Generalitat recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la part del decret de dependència del govern valencià. Segons es va conéixer aquest dijous, la decisió judicial deixa sense efecte l'apartat 4 de l'article 32 del decret 62/2017 del Consell, pel qual s'estableix el procediment per a reconéixer el grau de dependència a les persones i l'accés al sistema públic de serveis i prestacions econòmiques. Així, Mónica Oltra ha puntualitzat que aquest article no queda anul·lat, sinó que "corregeix el decret 62/2017".

La titular d'Igualtat ha explicat que la sentència dictada arran del recurs presentat per Aerte contradiu la jurisprudència anterior en aquesta matèria, en concret una resolució anterior del TSJCV que va ratificar el Tribunal Suprem i que "es va tindre en compte per a desenvolupar el decret 62/2017".

Segons la nova sentència de l'alt tribunal valencià, l'article 32 del decret 62/2017 vulnera la normativa estatal i conclou que és contrari al dret, ja que "omet tota referència a l'excepcionalitat de la cura no professional de dependent". Segons la vicepresidenta del Consell el decret només desenvolupa una part de la llei de dependència de l'Estat i estableix quines característiques han de tindre les persones que desenvolupen aquestes tasques d'ajuda a les persones dependents i ha precisat que el decret no entra en contradicció amb la jurisprudència anterior, sinó que la desenvolupa.

D'aquesta manera, Oltra ha informat que el Consell recorrerà la sentència que es va publicar aquest dijous i ha expressat que "el Tribunal Suprem haurà de pronunciar-se".

També et pot interessar

stats