La Generalitat reclamarà la liquidació de l'IVA al govern espanyol

El PP presentarà una declaració institucional perquè les Corts exigisquen al govern central el pagament de l'IVA.

La Generalitat reclamarà la liquidació de l\'IVA al govern espanyol
La Generalitat reclamarà la liquidació de l'IVA al govern espanyol

El Consell reclamarà al govern espanyol la liquidació que deu de l'IVA de 2017 "per terra, mar i aire", però dins de la normalitat democràtica i deixant "respirar" l'executiu, que encara està amb els nomenaments del segon i tercer escaló.

Oltra ha assegurat que òbviament es reclamaran aqueixos diners "Ho reclamarem perquè ens correspon, perquè és nostre i perquè ens fa falta", ha dit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en referència a la liquidació de 281 milions d'IVA de 2017.

La ministra portaveu del govern central, María Jesús Montero, va dir que hi havia mecanismes previstos en els Pressupostos de 2019, però com que no hi ha pressupostos, la mesura va decaure i no es va poder atendre.

El PP presentarà una declaració institucional

Per la seua banda, la síndica del Grup Popular a les Corts i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat la presentació d'una declaració institucional perquè la cambra autonòmica exigisca al govern d'Espanya “la devolució de l'IVA que deu a la Comunitat Valenciana”.

La presidenta del PP s'ha mostrat confiada que tots els grups parlamentaris estaran d'acord amb aquesta iniciativa “en interés directe dels valencians”. Així mateix, ha recordat que, el 2018, el Consell del Botànic “va comprometre el seu vot en el Consell de Política Fiscal i Financera (en la votació sobre dèficit i sostre de despesa) a condició que es retornara l'IVA a la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats